REZULTATI ISKANJA: sjogrenov sindrom

 • Sjögrenov sindrom je večinoma bolezen žensk - ABC zdravja

  Sjögrenov sindrom je kronična sistemska avtoimunska vnetna bolezen, za katero je značilna predvsem prizadetost žlez z zunanjim izločanjem, ki vodi v njihovo moteno delovanje. Velja kot tretja najpogostejša vnetna revmatična bolezen. Navadno se pojavlja med 40. in 50. letom življenja. Devetkrat pogosteje zbolijo ženske. Avtor: Maja Korošak

  https://www.abczdravja.si/alergije-in-imunologija/sjogrenov-sindrom-je-vecinoma...
 • Sjögrenov sindrom

  Sjögrenov sindrom. To je avtoimunska bolezen, pri kateri ima bolnik pekoče oči in suha usta. Vlasta Kunej KMEČKI GLAS. Kmečki glas . Sreda, 23. september 2020 ob 15:46. Odpri galerijo.

  https://vlastakunej.kmeckiglas.com/post/560228/sjogrenov-sindrom
 • Sjogrenov sindrom - Simptomi, Uzroci i Liječenje ...

  Sjogrenov sindrom ili Sjogren sindrom je poremećaj imunološkog sustava kojeg definiraju dva najčešća simptoma, suho oko i suha usta. Foto: Pexels Sjogren sindrom uzrokuje da vaš imunološki sustav napada zdrave stanice umjesto bakterija i virusa.

  https://www.optometrija.net/bolesti-oka/sjogrenov-sindrom
 • Sjögrenův syndrom | Medicína, nemoci, studium na 1. LF UK

  Sjögrenův syndrom je klasické autoimunitní onemocnění.Nemoc je to sice relativně vzácná, ale je nepříjemná a sluší se o ní napsat několik slov. Vyvolávající faktor není známý.

  https://www.stefajir.cz/?q=sjogrenuv-syndrom
 • Redke bolezni: Sjögrenov in Marfanov sindrom | Čakalne dobe

  Sjögrenov in Marfanov sindrom sta redki bolezni, ki ju včasih stroka označi kot bolezni sirote, torej redke v svoji pojavnosti, večinoma kronični, neozdravljivi in doživljenjski.Za te bolezni je značilno, da jih ima manj kot pet ljudi na deset tisoč prebivalcev. Simptomi in bolezenski znaki so velikokrat prepleteni z drugimi boleznimi in posledično težje razpoznavni. Ozaveščanje o ...

  https://www.cakalnedobe.si/nasvet/redke-bolezni-sjogrenov-in-marfanov-sindrom
 • Sjogrenov sindrom: vzroki, simptomi in zdravljenje - Blog ...

  Sjogrenov sindrom: vzroki, simptomi in zdravljenje. By Dr. Pablo Rosales | April 2, 2020. kako 0. Delite Tvitnite Pinterest Delite. S Sjogrenovim sindromom pride do sprememb v imunskem sistemu. To je obramba telesa pred boleznijo. Težava je v tem, da imunskemu sistemu manjka običajnih nadzorov. ...

  https://elblogdelasalud.info/sl/el-sindrome-de-sjogren-causas-sintomas-y-tratamiento/24089
 • Sjögrenov sindrom – 2. dio - Zdravo budi

  Sjögrenov sindrom – 2. dio Prosinac 23,2015 15:44 prim. Ivan Sunara dr. med., spec. fizikalne medicine i rehabilitacije. Simptomi Sjögrenovog sindroma mogu biti vezani uz poremećaj rada žlijezda, ali mogu uključivati i simptome vezane za druge organe u tijelu (izvanžljezdani simptomi), te opće simptome poput kroničnog umora.

  https://www.zdravobudi.hr/clanak/626
 • Sjogrenov sindrom, simptomi in zdravljenje

  Sjogrenov sindrom je sistemska avtoimunska bolezen veznega tkiva, v katero so v patološkem procesu vključene žleze, ki proizvajajo tekočine. To se kaže v pomanjkanju solz, sline in drugih skrivnosti. Včasih so prizadeti tudi drugi organi in v njih se razvijejo vnetne reakcije.

  https://sl.puntomarinero.com/sjogren-syndrome-symptoms-and-treatment
 • Sjögrenův syndrom - příznaky, projevy, symptomy, obrázek ...

  Sjögrenův syndrom patří do skupiny tzv. revmatologických autoimunitních onemocnění. Jako autoimunitní nemoci označujeme ty, kdy buňky našeho organismu napadají jiné naše buňky.

  https://www.priznaky-projevy.cz/imunologie-autoimunita-revmatologie/215-sjogrenuv...
 • Sjögrenov sindrom: simptomi, diagnoza in zdravljenje ...

  Sjögrenov sindrom Histološki preparat z značilnimi limfocitnimi infiltracijami v žlezah slinavkah (HE barvanje) Simptomi kserostomija, dry eye syndrome Klasifikacija in zunanji viri MKB-10 M35.0 MKB-9 710.2 OMIM 270150 DiseasesDB 12155 MedlinePlus 000456 [sl.wikipedia.org]

  https://www.symptoma.si/sl/info/sjogrenov-sindrom
< 1 2 3 4 5 >

NOVICE DNEVA