REZULTATI ISKANJA: morfij

 • Polet: Strup črne mambe učinkovitejši kot morfij

  Sredstvo proti bolečinam, pridobljeno iz strupa črne mambe, je učinkovitejše kot morfij. Objavljeno. 05. oktober 2012 12.23. A.J., Polet . Črna mamba je izredno hitra roparica, ki za lov in ubijanje malih živali, s katerimi se prehranjuje, uporablja nevrotoksine, s katerimi žrtve omami in nato pokonča. Strup črne mambe je eden ...

  https://www.delo.si/druzba/panorama/polet-strup-crne-mambe-ucinkovitejsi-kot-morfij.html
 • Zdravnik Radan: "Morfij sem dajal bolnikom, ki so se ...

  Zdravnik Ivan Radan je danes podal zagovor na obtožbe, da je iz morilske sle umoril šest svojih bolnikov. Povedal je, da je bolnikom, ki so umirali, morfij dajal zaradi bolečin ali dušenja. Ob tem je poudaril, da se je držal priporočenih odmerkov v skladu z evropskimi smernicami intenzivne medicine iz leta 2009. Ivan Radan je že ob začetku sojenja dejal, da bo zagovor na obtožbe o ...

  https://nova24tv.si/slovenija/crna-kronika/zdravnik-radan-morfij-sem-dajal-bolnikom-ki...
 • moja prica( vedran 1971-20.. | Rak nije mrak

  Morfij sam izaziva vrlo jake mucnine, kao sto vidis da se Vedran zali. Ja sam se raspitivala i nazalost ili boli ili ti se povraca. Nema bas nekog sretnog rjesenja. Bar ga ja nisam jos sazala. Jel uzimas kakav antiemetik Vedrane, da ti smanji mucninu? Reglan je kamilica, da probas sa Aloksijem, Zofranom ili necim slicnim?

  rak-nije-mrak.proboards.com/thread/15/moja-prica-vedran-1971-20?page=61
 • Morfij in druge zgodbe | Dobre knjige

  Morda bodo zgodbe druge polovice zbirke zaradi motivov, ki so na meji fantastike, in "nočnih mor", v katerih blodijo osebe, nekoliko težje razumljive povprečnemu bralcu, bodo pa posamezni motivi in drobci tudi v njih zveneli znano. V središče zbirke je postavljena zgodba "Morfij", ki je bila leta 2008 upodobljena na filmu.

  https://www.dobreknjige.si/Knjiga.aspx?knjiga=4206
 • Морфий - Трейлер (2008) - YouTube

  Морфий онлайн: http://youtu.be/UBAJelcF9cY Фильмы онлайн - http://bit.ly/filmsonline Фильмы онлайн (HD) - http://bit.ly/filmsHD ...

  https://www.youtube.com/watch?v=4rHRPwCGW3I
 • Pridobivanje morfija - Wiki FKKT

  Morfij pridobivajo iz surovega opija in je legalno dostopen v obliki soli, topnih v vodi. Najpogostejše oblike so morfijev sulfat in morfijev hidroklorid. Obe substanci sta bela praška, grenkega okusa in topna v vodi. Morfin (ali morfij) je glavni alkaloid v opiju in spada med tako imenovane opiate.

  wiki.fkkt.uni-lj.si/index.php/Pridobivanje_morfija
 • Psihoaktivna droga - Wikipedija, prosta enciklopedija

  Psihoaktivne droge ali psihoaktivne substance (pogovorno mamila ali droge) so snovi, ki primarno vplivajo na delovanje osrednjega živčnega sistema in tako vplivajo delovanje možganov, spremenijo zaznavanje, počutje, zavest in vedenje.Uporabljajo se rekreativno z namenom zabave in spreminjanja zavesti, kot enteogeni za verske obrede in duhovne namene, za povečevanje umskih zmogljivosti in ...

  https://sl.wikipedia.org/wiki/Psihoaktivna_droga
 • NAVODILO ZA UPORABO - zdravila.net

  NAVODILO ZA UPORABO Pred uporabo natanËno preberite navodilo! • Navodilo shranite. Morda ga boste želeli ponovno prebrati. • »e imate dodatna vprašanja, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

  www.zdravila.net/nujna/Navodilo za uporabo_MSI.pdf
 • Morfij, kod bolova u leđima, povezan s brzim promjenama u ...

  ‘Morfij i drugi slični opioidi osiguravaju izvrno olakšanje od bola kod mnogih ljudi, posebno na kratke staze, i mogu rezultirati stvarnim poboljšanjem u kvaliteti života, kaže Stone. ‘Briga oko negativnih posljedica dugoročne upotrebe u odnosu na potencijalne terapeutske benefite mora se uravnotežiti za svakog ponaosob’.

  lijecnik.hr/2016/01/14/morfij-zbog-bolova-u-ledima-povezana-s-brzim-promjenama-u-mozgu
 • Radan: Odmerke morfija sem dajal v skladu s smernicami ...

  V enem primeru, kjer morfij ni bil učinkovit, pa se je odločil za propofol. "Insinuacije o tem, da morfij ni bil potreben, in špekulacije, koliko morfija je dovolj, so nesmiselne in nestrokovne," je danes dejal Radan. Dodal je, da je zdravila odmerjal v skladu z evropskimi smernicami in priporočili o dobri paliativni oskrbi.

  https://www.rtvslo.si/crna-kronika/radan-odmerke-morfija-sem-dajal-v-skladu-s...
< 1 2 3 4 5 >

NOVICE DNEVA