REZULTATI ISKANJA: morfij

 • Nemška medicinska sestra naj bi z morfijem zastrupila pet ...

  V Nemčiji so aretirali medicinsko sestro. Sumijo jo, da je v bolnišnici v Ulmu z morfijem zastrupila pet nedonošenčkov, ki pa so preživeli, je danes sporočila policija.

  https://reporter.si/clanek/svet/nemska-medicinska-sestra-naj-bi-z-morfijem-zastrupila...
 • Centralna baza zdravil 2 - Zdravilo: MORFIN Alkaloid 20 mg ...

  Farmacevtska oblika : RAZTOPINA ZA INJICIRANJE: Količina osnovnih enot za aplikacijo : 10 ampula: Pakiranje : škatla z 10 ampulami z 1 ml raztopine (2 x 5 ampul v pretisnem omotu)

  www.cbz.si/cbz/bazazdr2.nsf/o/ADB9B920164E4BAEC12579C2003F54EE
 • Morfij

  Morfij vpliva neposredno na centralni živčni sistem. Poleg olajšanja bolečine poslabša fizično in mentalno sposobnost, prepreči občutke strahu in izzove evforijo. Prav tako zmanjšuje občutek lakote, ovira refleks kašljanja, povzroča zaprtost in ponavadi zavre željo po seksu; pri ženskah lahko moti mentrualni ciklus.

  https://publishwall.si/droge/post/112266/morfij
 • Trpite jake bolove? Ne biste vjerovali što je jače od ...

  I dr. Patrick Assoune, voditelj Centra za istraživanje i liječenje bola u bolnici Andre-Mignot u Versaillesu kaže da "morfij u težim slučajevima ne uspijeva riješiti sve probleme te da se ne smije zanemariti psihološka i emocionalna komponenta koja pacijentu može znatno olakšati bol. Zapravo, kada je pacijent okružen prijateljima ...

  https://www.jutarnji.hr/life/zdravlje/trpite-jake-bolove-ne-biste-vjerovali-sto-je...
 • Pridobivanje morfija - Wiki FKKT

  Morfij pridobivajo iz surovega opija in je legalno dostopen v obliki soli, topnih v vodi. Najpogostejše oblike so morfijev sulfat in morfijev hidroklorid. Obe substanci sta bela praška, grenkega okusa in topna v vodi. Morfin (ali morfij) je glavni alkaloid v opiju in spada med tako imenovane opiate.

  wiki.fkkt.uni-lj.si/index.php/Pridobivanje_morfija
 • Morfin - Wikipedia

  Morfin se, zajedno sa drugim alkaloidima, nalazi u maku (Papaver somniferum), i to u svim delovima biljke osim semena, ali se za dobijanje opijuma koristi samo jedan varijetet – P. somniferum var. album (tzv. opijumski mak).Kada biljka uđe u fazu opijumske zrelosti, čaure se zasecaju i iz njih curi mlečnobeli sok koji se na vazduhu zgusne, očvrsne i dobije mrko-crvenu boju.

  https://sh.wikipedia.org/wiki/Morfin
 • Matrifen flaster – Uputa o lijeku | Upute - Kreni zdravo!

  Vezani pojmovi: flasteri protiv bolova, flaster protiv bolova, morfij flasteri, flasteri protiv bolova karcinoma, durogesic flaster, morfij, stavljanje flastera za karcinom, Zatvori. Podijelite članak. Facebook Twitter Kopirajte adresu. Moglo bi vas zanimati Preporučeno. Simptomi. Bol u kuku – uzroci i liječenje ...

  https://www.krenizdravo.rtl.hr/korisno/upute/matrifen-flaster-uputa-o-lijeku
 • Je znana zdravnica, ki Slovence zdravi z objemi, Simoni ...

  Je znana zdravnica, ki Slovence zdravi z objemi, Simoni Weiss brez dovoljenja vbrizgala morfij, zaradi česar je imela pevka hude težave? “Zdaj vse hoče podtakniti meni,” trdi medicinska sestra Zlatka Pražnikar

  https://nova24tv.si/slovenija/ljudje/je-znana-zdravnica-ki-slovence-zdravi-z-objemi...
 • 52 - onko-i.si

  53 leto XV / št. 1 / junij 2011 ONKOLOGIJA / za prakso Duhovna podpora je tisti del oskrbe, ki skuša upoštevati vse duhovne potrebe bolnika in družine.

  https://www.onko-i.si/fileadmin/onko/datoteke/dokumenti/Onkologija_letnik_XV_st1/...
 • Svet24.si - Medicinska sestra dojenčke "pojila" z morfijem

  medicinska-sestra dojenčki morfij. Prejšnji članek Sum na koronavirus na luksuzni ladji: 6000 potnikov v karanteni, tudi Slovenka Lepa Afna s partnerjem. Naslednji članek . Protikorupcijsko komisijo bo vodil Robert Šumi. Komentarji Kaj zdaj berejo drugi. 6 ...

  https://novice.svet24.si/clanek/novice/crna-kronika/5e32dddf4f4a4/medicinska-sestra...
< 1 2 3 4 5 >

NOVICE DNEVA