REZULTATI ISKANJA: morfij

 • Morfij so ji ponudili kot kilo kruha - slovenskenovice.si

  »Umrl mi je na rokah, ko je prejel zadnji morfij. Bil je v bolnišnici, na pediatričnem oddelku. Star je bil 18 let, 19. rojstnega dne v decembru ni dočakal,« pove mamica ob Tomaževem grobu na Žalah.

  https://www.slovenskenovice.si/kronika/doma/clanek/morfij-so-ji-ponudili-kot-kilo...
 • Je znana zdravnica, ki Slovence zdravi z objemi, Simoni ...

  Je znana zdravnica, ki Slovence zdravi z objemi, Simoni Weiss brez dovoljenja vbrizgala morfij, zaradi česar je imela pevka hude težave? “Zdaj vse hoče podtakniti meni,” trdi medicinska sestra Zlatka Pražnikar

  https://nova24tv.si/slovenija/ljudje/je-znana-zdravnica-ki-slovence-zdravi-z-objemi...
 • Fentanil - drogart.org

  Fentanil in njegovi derivati so lahko smrtno nevarni, še zlasti v kombinaciji z depresorji, kot so: opiati (heroin, morfij, opij), benzodiazepini (Apaurin, Helex, Xanax), barbiturati, GHB/GBL, alkoholom ter disociativi (ketamin, 3-meo-pcp, … ). Učinki

  https://www.drogart.org/droge/4298/fentanil.html
 • Trpite jake bolove? Ne biste vjerovali što je jače od ...

  I dr. Patrick Assoune, voditelj Centra za istraživanje i liječenje bola u bolnici Andre-Mignot u Versaillesu kaže da "morfij u težim slučajevima ne uspijeva riješiti sve probleme te da se ne smije zanemariti psihološka i emocionalna komponenta koja pacijentu može znatno olakšati bol. Zapravo, kada je pacijent okružen prijateljima ...

  https://www.jutarnji.hr/life/zdravlje/trpite-jake-bolove-ne-biste-vjerovali-sto-je...
 • Radan v zagovoru trdi, da je morfij bolnikom dajal zgolj ...

  Zdravnik Ivan Radan je podal zagovor na obtožbe, da je iz morilske sle umoril šest svojih bolnikov. Povedal je, da je bolnikom, ki so umirali, dajal morfij, in sicer ali zaradi bolečin ali zaradi dušenja. Ob tem trdi, da se je držal priporočenih odmerkov v skladu z evropskimi smernicami intenzivne medicine iz leta 2009.

  https://www.24ur.com/novice/slovenija/radan-v-zagovoru-trdi-da-je-morfij-bolnikom...
 • Pridobivanje morfija - Wiki FKKT

  Morfij pridobivajo iz surovega opija in je legalno dostopen v obliki soli, topnih v vodi. Najpogostejše oblike so morfijev sulfat in morfijev hidroklorid. Obe substanci sta bela praška, grenkega okusa in topna v vodi. Morfin (ali morfij) je glavni alkaloid v opiju in spada med tako imenovane opiate.

  wiki.fkkt.uni-lj.si/index.php/Pridobivanje_morfija
 • Plivadon, tablete (10 tablet) | Lekarnar.com - spletna lekarna

  Spletna lekarna Lekarnar.com. Zdravila brez recepta, prehranska dopolnila, kozmetika in ostali izdelki, ki so na voljo v lekarnah...

  https://www.lekarnar.com/izdelki/plivadon-tablete
 • Je znana zdravnica, ki Slovence zdravi z objemi, Simoni ...

  Pražnikarjeva trdi, da je šlo za morfij, zaradi česar je imela pevka pozneje tudi težave z dihanjem in krče, a se je stanje k sreči ponoči umirilo. “Vedela sem, da gre za morfij, a nisem želela posegati v delo zdravnice, čeprav sem vedela, da je Simona Weiss morfij ves čas zavračala in da je tako zahteval tudi Goran Šarac.

  demokracija.si/slovenija/je-znana-zdravnica-ki-slovence-zdravi-z-objemi-simoni-weiss...
 • Morfij, kod bolova u leđima, povezan s brzim promjenama u ...

  ‘Morfij i drugi slični opioidi osiguravaju izvrno olakšanje od bola kod mnogih ljudi, posebno na kratke staze, i mogu rezultirati stvarnim poboljšanjem u kvaliteti života, kaže Stone. ‘Briga oko negativnih posljedica dugoročne upotrebe u odnosu na potencijalne terapeutske benefite mora se uravnotežiti za svakog ponaosob’.

  lijecnik.hr/2016/01/14/morfij-zbog-bolova-u-ledima-povezana-s-brzim-promjenama-u-mozgu
 • Centralna baza zdravil 2 - Zdravilo: MORFIN Alkaloid 20 mg ...

  Farmacevtska oblika : raztopina za injiciranje: Količina osnovnih enot za aplikacijo : 10 ampula: Pakiranje : škatla z 10 ampulami z 1 ml raztopine (2 x 5 ampul v pretisnem omotu)

  www.cbz.si/cbz/bazazdr2.nsf/o/ADB9B920164E4BAEC12579C2003F54EE
< 1 2 3 4 5 >

NOVICE DNEVA