REZULTATI ISKANJA: jaslice

 • Božični Vojnik

  Božični čas je, ko se vse umiri in ko novo rojstvo prinaša novo veselje in upanje. In v tem času vas vabimo k nam v Vojnik. Sprehodite se med jaslicami, ki so jih izdelali in na ogled postavili številni ljudje.

  https://bozicnivojnik.si
 • Najbolj žive jaslice v Živalskem vrtu » Mestna občina ...

  Najbolj žive jaslice. Posebnost »najbolj živih jaslic« v ZOO Ljubljana so seveda žive živali, ki nastopajo v Božični zgodbi. Prve med njimi so letos kar 4 kamele, saj se je naša čreda povečala za malo Gobi, ki se je skotila konec marca in ob mami Salimi, očetu Karlu ter polbratu Hasanu z veseljem nastopa tako, da sledi mami.

  https://www.ljubljana.si/sl/aktualno/najbolj-zive-jaslice-v-zivalskem-vrtu
 • Gasparijeve narodne jaslice 1919–2019, slovenska kulturna ...

  Papirnate jaslice je Maksim Gaspari narisal leta 1919 na pobudo Ivana Zormana, prvega predsednika Narodne galerije in ustanovitelja založbe Umetniška propaganda. Preden je Gaspari naredil ljudske jaslice, je že na več svojih razglednic upodobil prizor priprave in postavljanja jaslic v bogkov kot.

  https://www.dnevnik.si/1042915239
 • kje kupiti jaslice - MedOverNet

  Mira-1 išče jaslice. Jaz ji ne morem sporočiti, ker se ne znam prijavit na forum, meil ima pa skrit. Prosim, sporočite ji, da sem lani na TV Celje gledala oddajo POD LIPO (na sporedu v nedeljo dopoldan ob 10.30.) in je tam ena gosp predstavljala čudovite glinaste jaslice, bila pa je nekje iz Krškega ali Sevnice, ne spomnim se točno.

  https://med.over.net/forum5/viewtopic.php?t=5161840
 • Jaslice - Wikipedija, prosta enciklopedija

  Jaslice so kipci ali slike, postavljeni za božične praznike kot ponazoritev Kristusovega rojstva.Značilne so za Rimskokatoliško cerkev in Katoliške cerkve vzhodnega obreda.. Zgodovina jaslic. Prva znana upodobitev živih jaslic sega v leto 1223, ko je sv.Frančišek Asiški v Grecciu (Italija) obhajal božični večer v votlini nad vasjo.. Na Slovenskem so prvi postavili jaslice jezuiti.

  https://sl.wikipedia.org/wiki/Jaslice
 • ZOO

  Na tem spletnem mestu uporabljamo piškotke, ki so nujni za delovanje spletnega mesta (piškotki 1.skupine) in piškotke za analitične namene (piškotki 2.skupine). Če soglašate z nalaganjem vseh piškotkov, kliknite "Strinjam se", sicer dovoljenja uredite v "Nastavitev piškotkov".

  https://www.zoo.si
 • Zgodovina, sporočilo in simbolika jaslic | Katoliška Cerkev

  Jaslice predstavljajo umetniško upodobitev ali uprizoritev rojstva Jezusa Kristusa.Kristusovo rojstvo je najbolje opisano v Lukovem evangeliju, na kratko pa ga omenjata tudi evangelista Matej (prim.Mt 2,1) in Janez (prim. 7,42). Kratka zgodovina postavitve jaslic

  katoliska-cerkev.si/zgodovina-sporocilo-in-simbolika-jaslic
 • Grad Zagreb službene stranice

  Dragi roditelji/skrbnici, Grad Zagreb je, u želji da vam olakša upis djece u dječje vrtiće, pripremio novu uslugu e-Upisi u dječje vrtiće, uz pomoć koje možete iz svoga doma podnijeti zahtjev za upis djeteta u odabrani dječji vrtić kojem je osnivač Grad Zagreb. Cilj ove usluge je osigurati vam što jednostavniji i napredniji sustav za prijavu djeteta u dječji vrtić.

  https://www.zagreb.hr/predskolski-odgoj-i-obrazovanje/508
 • Posebne jaslice v Sloveniji | I feel Slovenia

  Jaslice krepijo božični duh. Jaslice spadajo med bolj priljubljene simbole Božiča v Sloveniji. Stojijo pod smrečicami v cerkvah in v velikem delu slovenskih domov. Figurice so v večini plastične ali lesene, za podlago pa služi mah iz bližnjega gozda. Jaslice pa že dolgo niso postavljene le v domovih.

  https://www.slovenia.info/sl/zgodbe/posebne-jaslice-v-sloveniji
 • Žive jaslice v ledenem kraljestvu | Kranjska Gora

  Po ogledu se sprehodite še po ledenem kraljestvu Snežne kraljice, po veliki kristalni dvorani ledenih slapov in vodometov ter si na poti na parkirišče oglejte še ene jaslice, tokrat »nežive« . Kdaj: 25.12.2018 - 30.12.2018

  https://www.kranjska-gora.si/sl/prireditve/zimske-prireditve/zive-jaslice-v-ledenem...
< 1 2 3 4 5 >

NOVICE DNEVA