REZULTATI ISKANJA: drevored

 • Miramarski drevored spet odprli za promet - Primorski dnevnik

  Gasilci in mestni redarji so med drugim za promet že spet odprli Miramarski drevored, najprej le v smeri proti Trstu, saj so na cestišču še vedno vozila gasilcev. V mestu se je dolžina zastojev že zmanjšala, stanje pa naj bi se v kratkem izboljšalo, ko bodo popolnoma odprli eno izmed glavnih prometnic za vhod in izhod iz mesta.

  https://www.primorski.eu/trzaska/miramarski-drevored-spet-odprli-za-promet-FF326520
 • Drevored jamči 50 let zvestobe - Slovenske novice

  Sloviti preddvorski drevored si lahko ogledate pri jezeru Črnava, značilno zanj pa je, da se veje v njem na vrhu prepletajo. Če gresta mladoporočenca skozenj, jima je zajamčena 50-letna zvestoba. O tem, zakaj je postal poročni drevored, govori ta pripovedka: Nekoč je na gradu Hrib služboval vrtnar, ki se je zaljubil v grajsko gospodično.

  https://www.slovenskenovice.si/novice/slovenija/drevored-jamci-50-let-zvestobe
 • Drevored – Na zahod - Val 202

  Novomeška skupina Drevored v obdobju aktivnega delovanja med letoma 1979 in 1989 svojih takrat posnetih skladb ni izdala na nosilcu zvoka. Ob nekaterih novostih so […]

  https://val202.rtvslo.si/2017/03/na-scen-2
 • Delna zapora ceste - Marof - Kettejev drevored (do 17 ...

  Delna zapora ceste - Marof - Kettejev drevored (do 17. julija) Obveščamo vas, da bo od 2. do 17. julija potekalo več popolnih zapor cest, in sicer Kettejev drevored - pešpot, Kettejev drevored 14, obenem bodo zaprte tudi dostopne pešpoti na Marof iz naselja Mestne njive in Zwittrove ulice zaradi ureditve tematske poti Marof - Kettejev drevored.

  https://www.novomesto.si/pomembno-obvestilo/2020062213255927
 • Drevo za Cerje

  Drevored hvaležnosti bo stoletja pripovedoval našo zgodbo ljubezni do narave in zapuščine prednikov. Utrjeval bo zavedanje, da lahko čuječi in povezani premagamo tudi najtežje preizkušnje. Partnerji. Medijski partnerji. Kako nastaja nova podoba Parka miru na Cerju.

  https://www.drevozacerje.si
 • Šolski sadovnjak Janče: pozdravi jih češnjev drevored

  Najbrž ni veliko primerov, ko bi učence spomladi do šolskega dvorišča pospremil špalir dreves, s katerih se jim smejijo rdeče češnje – pa ne sosedove, temveč njihove lastne. Pred podružnično šolo na Jančah je namreč nasajen drevored dvajsetih češenj, na katere otroke veže prijetna dolžnost – pomagati pri obiranju in jih pojesti.

  https://deloindom.delo.si/sadovnjaki/solski-sadovnjak-jance-pozdravi-jih-cesnjev-drevored
 • Večer - Drevored, ki je občasno parkirišče

  Mariborski drevored oreškarja je po naših podatkih edini v Sloveniji in ima pomembno krajinsko oblikovno vlogo, drevesa pa so že dosegla dimenzije in starost, ko že marsikatero od njih izpolnjuje kriterije za samostojno naravno vrednoto. Na vzhodni strani drevoreda raste 20 dreves, na zahodni pa 19."

  https://www.vecer.com/drevored-ki-je-obcasno-parkirisce-6642430
 • 1930 Rakek – Lipov drevored ob 40-letnici vladanja cesarja ...

  Drevored med Uncem in Rakekom pa ima daljšo zgodovino. Bleiweisove Novice so 27. marca 1861 objavile prispevek dopisnika iz Cerknice: Znano Vam je, ljube Novice, kako zanemarjena je pri nas sadjoreja. Le na posameznih vertih nahajaš kako sadno drevo, pa še to je vse kiljavo, gerčasto in zapušeno, in če rodi kej, bi bilo skorej treba, da ...

  https://stareslike.cerknica.org/2019/04/21/rakek-1930-lipov-drevored
 • Napoleonov drevored v Logatcu - DEDI

  Napoleonov drevored lip je tipičen primer dvopomenske dediščine, saj spada tako med naravno kot kulturno dediščino. V Logatcu deluje Sekcija ljubiteljev drevoreda Napoleonovih lip, ki skrbi za njegovo popularizacijo, hkrati pa opozarja, da bi moral drevored dobiti tudi uradnega skrbnika.

  www.dedi.si/dediscina/259-napoleonov-drevored-v-logatcu?set_language=en
 • Vsi kontakti | Očesni center Preskar

  Kettejev drevored 32 8000 Novo mesto Tel: 07 332 41 44 041 389 529 okulist@preskar.si. Očesni center Preskar – Ribnica. Škrabčev trg 20 1310 Ribnica Tel: 031 767 666 optika.ribnica@preskar.si. Očesni center Preskar – Kočevje. Trg zbora odposlancev 59 1330 Kočevje Tel: 064 181 300

  https://www.preskar.si/vsi-kontakti
< 1 2 3 4 5

NOVICE DNEVA