REZULTATI ISKANJA: drevored

 • Lattermanov drevored, Ljubljana - Wikipedija, prosta ...

  Povezovalni drevored med Cekinovim gradom in gradom Tivoli je Meridianski drevored, saj leži točno na poldnevniku štirinajst stopinj trideset minut vzhodne geografske dolžine. Naslednji večji poseg v drevored je bila gradnja železniške proge, ki je leta 1850 presekala drevored in tako prekinila povezavo Tivolija s centrom Ljubljane.

  https://sl.wikipedia.org/wiki/Lattermanov_drevored,_Ljubljana
 • Uradna spletna stran novomeške rock skupine Drevored

  Po razprodanem albumu Dekade, se zasedba Drevored vrača z novim album Na zahod. Glasba opeva naše ljudi, ki so sledili sanjam v Ameriko.

  drevored.eu
 • Kettejev drevored - Wikipedija, prosta enciklopedija

  Kettejev drevored je od 1891 dalje ena najpomembnejših in najvitalnejših javnih zelenih površin v Novem mestu.Je dvostranski oz. dvoredni obcestni drevored, obdan s klopmi. Dolg je približno 1500 metrov. Je eno izmed najlepših novomeških sprehajališč in najdaljših slovenskih drevoredov.

  https://sl.wikipedia.org/wiki/Kettejev_drevored
 • Google Maps

  Find local businesses, view maps and get driving directions in Google Maps.

  https://www.google.si/maps
 • Vlado Kreslin - Tam na koncu drevoreda - YouTube

  Tam na koncu drevoreda (M.Tomassini-V.Kreslin) CD Drevored (Založba Kreslin, 2010) Avtor videospota: Andreja Završnik Tam na koncu drevoreda Vse, kar mi je bilo, vse kar mi še bo, megla nad ...

  https://www.youtube.com/watch?v=dG0biDIED0g
 • Drevored Napoleonove lipe | Urad Vlade RS za komuniciranje

  Na severnem robu Logaškega polja steče cesta skozi skoraj 2 kilometra dolg dvovrstni lipov drevored iz časa Marije Terezije, imenovan Napoleonove lipe. Lipov drevored je eden najdaljših in najbolj znanih obcestnih drevoredov v Sloveniji. Dolg je 1900 m, sestavlja pa ga 290 dreves vrste lipovec (Tilia cordata) in lipa (Tilia platyphyllos).

  www.ukom.gov.si/.../povezave_med_drzavama_in_druge_zanimivosti/drevored_napoleonove_lipe
 • Brunov drevored, TOLMIN - TIS - Telefonski imenik Slovenije

  Seznam podjetij in oseb - Brunov drevored, TOLMIN. Poiščite podjetja in osebe po seznamu krajev in ulic.

  https://www.itis.si/ulica/TOLMIN/Brunov-drevored
 • drevored | Arboretum

  Posts about drevored written by arboretumvolcjipotok. Po vsej Sloveniji lahko vidimo, da imajo drevoredi divjega kostanja in platan že sredi poletja rumene ali povsem porjavele liste.

  https://arboretumvolcjipotok.wordpress.com/tag/drevored
 • Marof: Najprej tematska pot in drevored | Dolenjski list

  Mestni drevored je star okoli 120 let in po besedah vodje novomeške enote Zavoda za varstvo kulturne dediščine (ZVKD) Mitje Simiča zajema okoli 300 divjih kostanjev. Zasadili so ga po izgradnji ceste od Bršljina do mesta, ko povezava preko Marofa ni bila več glavna mestna vpadnica in je z zasaditvijo dreves znotraj cestišča postala ...

  https://www.dolenjskilist.si/.../novice/dolenjska/Marof_Najprej_tematska_pot_in_drevored
 • Ideja za drugačen izlet: Sprehod po savskem drevoredu ...

  No ja, tisti, ki imate majhne otroke, veste, da kratek sprehod zaradi njihove radovednosti pravzaprav ni nikoli res kratek. Savski drevored in s tem tamkajšnja gozdna pot je resda dolg samo 2 kilometra, a je nas zaposlila za več ur – še dobro da smo s sabo imeli tudi voziček, da smo na koncu vanj položili utrujenega radovedneža.

  https://www.nina-potuje.com/savski-drevored-kranj-izlet
1 2 3 4 5 >

NOVICE DNEVA