REZULTATI ISKANJA: drevored

 • Uradna spletna stran novomeške rock skupine Drevored

  Po razprodanem albumu Dekade, se zasedba Drevored vrača z novim album Na zahod. Glasba opeva naše ljudi, ki so sledili sanjam v Ameriko.

  drevored.eu
 • Kettejev drevored - Wikipedija, prosta enciklopedija

  Kettejev drevored je od 1891 dalje ena najpomembnejših in najvitalnejših javnih zelenih površin v Novem mestu.Je dvostranski oz. dvoredni obcestni drevored, obdan s klopmi. Dolg je približno 1500 metrov. Je eno izmed najlepših novomeških sprehajališč in najdaljših slovenskih drevoredov.

  https://sl.wikipedia.org/wiki/Kettejev_drevored
 • Novo mesto - Kettejev drevored | KRAJI - Slovenija

  Novo mesto - Kettejev drevored - Novo Mesto je gospodarsko, kulturno, upravno in industrijsko središče Dolenjske. Leži na križišču pomembnih prometnic jugovzhodne Slovenije v gričevnati Novomeški kotlini. Reka Krka, ki tukaj vijuga v treh zaporednih okljukih, je izoblikala troje pom ...

  https://kraji.eu/slovenija/novo_mesto_kettejev_drevored/slo
 • Lattermanov drevored, Ljubljana - Wikipedija, prosta ...

  Povezovalni drevored med Cekinovim gradom in gradom Tivoli je Meridianski drevored, saj leži točno na poldnevniku štirinajst stopinj trideset minut vzhodne geografske dolžine. Naslednji večji poseg v drevored je bila gradnja železniške proge, ki je leta 1850 presekala drevored in tako prekinila povezavo Tivolija s centrom Ljubljane.

  https://sl.wikipedia.org/wiki/Lattermanov_drevored,_Ljubljana
 • Napoleonov drevored v Logatcu - DEDI

  Napoleonov drevored lip je tipičen primer dvopomenske dediščine, saj spada tako med naravno kot kulturno dediščino. V Logatcu deluje Sekcija ljubiteljev drevoreda Napoleonovih lip, ki skrbi za njegovo popularizacijo, hkrati pa opozarja, da bi moral drevored dobiti tudi uradnega skrbnika.

  www.dedi.si/dediscina/259-napoleonov-drevored-v-logatcu
 • Večer - Drevored, ki je občasno parkirišče

  Mariborski drevored oreškarja je po naših podatkih edini v Sloveniji in ima pomembno krajinsko oblikovno vlogo, drevesa pa so že dosegla dimenzije in starost, ko že marsikatero od njih izpolnjuje kriterije za samostojno naravno vrednoto. Na vzhodni strani drevoreda raste 20 dreves, na zahodni pa 19."

  https://www.vecer.com/drevored-ki-je-obcasno-parkirisce-6642430
 • Fundacija Drevored

  Namen Fundacije Drevored je izboljšati kvaliteto življenja posameznikov, družin in otrok v stiski. Osnovni princip dela Fundacije je celostna obravnava okoliščin, v katerih so se znašli posamezniki ali družine, ki jim ponudimo pomoč.

  fundacija.drevored.si
 • Album tedna: Drevored, Na zahod

  Drevored Na zahod Nika, 2017 . Začelo se je konec sedemdesetih, ko se je na gimnaziji Novo Mesto združil nov rod glasbenih poetov. Zasedba Drevored je nastala leta 1979 in je aktivno delovala do leta 1989 na območju nekdanje skupne države.

  https://www.delo.si/kultura/glasba/album-tedna-drevored-na-zahod.html
 • "Važne so zgodbe!!": Drevored

  Drevored je očitno dobro saniran in pomlajen z novimi drevesi. Sledil je glavni, dovozni drevored do gradu Brdo. Tu kakšno drevo manjka, hkrati pa tudi drevesa niso enotna. Med gabri so tudi lipe. Meni najljubši, a tudi najbolj poškodovan, saj manjka veliko dreves je drevored kostanjev. Sama barva in oblika listev poskrbi za lepe barve in ...

  https://msusnik.blogspot.com/2013/09/drevored.html
 • Pinijev drevored | Turistično društvo Solinar Strunjan

  Pinijev drevored. Ko se vozimo po magistralni cesti iz Izole proti Piranu je pinijev drevored najverjetneje ena prvih stvari, ki jih turist opazi v Strunjanu. Točen datum, kdaj so bila drevesa zasajena, ni znan. Strunjančani pravijo, da je bilo to nekje med leti 1920 in 1930.

  https://td-solinarstrunjan.net/sl/pinijev-drevored
1 2 3 4 5 >

NOVICE DNEVA