REZULTATI ISKANJA: Delavci

 • Pogosta vprašanja - Napoteni delavci

  Delavci, ki so napoteni na delo v tujino po 13. členu Uredbe (ES) 883/2004, in kjer gre za običajno opravljanje dela v dveh ali več državah EU, so v obvezno zavarovanje, tudi v času napotitve vključeni po zavarovalni podlagi 001 in prispevke za socialno varnost plačujejo od celotnega dohodka.

  https://www.napotenidelavci.si/sl/pogosta-vprasanja
 • Napoteni (detaširani) delavci | Minimax SI

  Posebnosti obračuna plače v povezavi z napotenimi delavci. Pri obračun plače za napotene delavce v primeru posebnosti po 45.a členu ZDoh, na obrazcu REK1 - napoteni, program polni podatke v polje B20. Več o napotitvi na čezmejno opravljanje dela po 45.a členu lahko preverite na tej povezavi.

  https://help.minimax.si/help/napoteni-detasirani-delavci
 • Delavci se med dopustom niso dolžni odzivati na klice ...

  Delavci se med dopustom niso dolžni odzivati na klice delodajalcev Mnogim zaposlenim se ob vrhuncu dopustniške sezone porajajo vprašanja o njihovih pravicah v tem času. Zanima jih tudi, ali morajo biti dostopni delodajalcu. “Delodajalec nima pravice, da bi z delavcem lahko med dopustom kakorkoli kontaktiral, niti se ni delavec dolžan ...

  https://www.dnevnik.si/1042936182
 • Prekarno delo - Wikipedija, prosta enciklopedija

  so prekarni delavci v splošnem tudi poudarjali, da so njihove možnosti načrtovanja prihodnosti in njihovega življenja, v primerjavi z redno zaposlenimi, mnogo bolj omejene. Pomanjkanje socialne varnosti in socialna oddaljenost od normalnosti povzročata znižanje samozavesti, sram, bes in resignacijo.

  https://sl.wikipedia.org/wiki/Prekarno_delo
 • Strokovno izobraženi in usposobljeni delavci v športu | GOV.SI

  Ustrezna strokovna izobrazba. Strokovno izobraženi delavci so tisti, ki imajo zaključen javnoveljavni višješolski študijski program ali javnoveljavni študijski program prve ali druge stopnje ustrezne smeri, oziroma izobrazbo, katere raven ustreza izobrazbi, pridobljeni po javnoveljavnem študijskem programu prve ali druge stopnje, ki daje kompetence na področju športa v skladu z merili ...

  https://www.gov.si/zbirke/storitve/strokovno-izobrazeni-in-usposobljeni-delavci-v-sportu
 • Informiran.si - Varstvo starejših delavcev

  Starejši delavci so, ko dopolnijo določeno starost oz. delovno dobo, upravičeni do določene zaščite, ki je druge kategorije zaposlenih niso deležne. Pri tem pa sta pomembni dve podobni, a vsebinsko različni kategoriji. Starejši delavec in delavec pred upokojitvijo.

  https://www.informiran.si/portal.aspx?content=starejsi-delavec-pred-upokojitvijo
 • Rubrika: Delavci - topjob.finance.si

  Delavci Izračuni: tako bi Simičeve davčne spremembe vplivale na vaš neto in strošek dela 5. Izračunali smo, kako bi zvišanje splošne davčne olajšave ter uvedba socialne kapice na visoke plače vplivala na neto plače ter...

  https://topjob.finance.si/section/618/Delavci
 • Zdravstveni delavci v času pandemije veliko tvegajo

  Zdravstveni delavci – izvajalci zdravstvene in babiške nege in zdravniki – so v prvih vrstah boja proti koronavirusu, zato nosijo največji del bremena in so zaradi narave svojega dela izpostavljeni največjim tveganjem. Država mora prednostno poskrbeti za dovolj izvajalcev in njihovo ustrez­no zaščito.

  https://www.delo.si/novice/slovenija/zdravstveni-delavci-v-casu-pandemije-veliko...
 • Napoteni delavci

  Napoteni delavci. Prost pretok storitev – ki je ob prostem pretoku oseb, blaga in kapitala ena od štirih temeljnih svoboščin, na podlagi katerih deluje notranji trg EU – pomeni, da lahko podjetje, ki izpolnjuje pogoje za opravljanje določene dejavnosti v svoji državi, v okviru te dejavnosti izvaja storitev tudi v drugi državi članici ...

  https://www.napotenidelavci.si/sl
 • Spolni delavci v Nemčiji po ponovnem zagonu obrti ...

  Delavci v spolni panogi so večkrat protestirali zaradi dejstva, da maserji lahko opravljajo svoje delo, oni pa ne. Prostitucija kot "superprenašalec" ali storitev "življenjskega pomena"

  https://www.rtvslo.si/svet-zabave/zanimivosti/spolni-delavci-v-nemciji-po-ponovnem...
< 1 2 3 4 5 >

NOVICE DNEVA